Szerző: Molnár Réka kreatív alkotó

Miért népszerűek az EraDekor névreszóló keresztelő ládák?
Mit ajándékozz keresztelőre? A keresztelőre meghívott családtagok többnyire tanácstalanul bolyonganak az interneten, valamilyen elfogadható keresztelői ajándék után kutatva. Miért olyan nehéz erre az alkalomra megfelelő ajándékot találni? És miért kedveltek az EraDekor Manufaktúra keresztelői játéktároló ládái? Megtudod cikkünkből:

Szerző: Molnár Réka

az EraDekor kreatív alkotója és menedzsere | a Dekoratőr online alkotóműhely vezetője

Mit ajándékozz keresztelőre?

A keresztelőre meghívott családtagok többnyire tanácstalanul bolyonganak az interneten, valamilyen elfogadható keresztelői ajándék után kutatva.

Miért olyan nehéz erre az alkalomra megfelelő ajándékot találni?
És miért kedveltek az EraDekor Manufaktúra keresztelői játéktároló ládái?
Ennek járunk most utána.

Keresztelőre jó ajándékra lelni, hát… egyáltalán nem könnyű feladat. Ennek számos oka közül talán a legfontosabb az alkalom a különleges, szakrális jellege. Emiatt vannak sokan bajban, akik keresztelői emlékként valamilyen több szempontból is találó ajándékot szeretnének átadni, és nem hajlandóak az átlagossal megelégedni.

Kislánynak ékszert…?

A keresztelői szokásoknak sok évre visszamenőleg gazdag hagyományuk van. A direkt erre az alkalomra varratott keresztelő ruhácskától, kisfiúnak kiscipőn (ám ez talán sosem fog kimenni a divatból), és a kislánynak ékszeren át a játékbabákig mindenféle lehetőség szóba jöhetett, ha keresztelői ajándékról volt szó. A fiús rokonok mindig nagyobb gondban voltak (és vannak), mint a lányos családok, hisz tudjuk: lánynak mindig könnyebb ajándékot venni.
Na de – valljuk be – egy kisbabának ékszer, nem feltétlenül a legjobb választás; a ruhácska pedig – bár kétségkívül örök emlék lehet, – mégsem tűnik a legtalálóbb megoldásnak.

Megváltozott trendek

A trend az elmúlt évtizedekhez képest most megváltozni látszik.

Az emberek sokkal kreatívabbak, és egyediek akarnak lenni. Keresik az új megoldásokat, kutatják a szokatlan tárgyakat. Már nem akarnak másoknak vagy a szokásoknak megfelelni. A saját igényeiket és vágyaikat szeretnék követni. Így olyan ajándékot keresnek, ami beilleszthető a megváltozott gondolkodásmódjukba.

A ma embere szereti a praktikus holmikat. Előnyös, ha egy tárgynak több funkciója és – a szépség mellett – természetesen haszna is akad. És ha már a természetnél tartunk: a tudatos gondolkodás korszakában a gyerekbarát és környezetkímélő megoldások is egyre kedveltebbek. Sőt, bizonyos esetekben az, hogy egy termék „bio”, még akár kötelező érvényű elvárás is lehet. Általánosságban kijelenthető, hogy minél több igénynek felel meg a tárgy, annál népszerűbb.

Így van ez az ajándéktárgyaknál is.

Mindenki keresi az Egyedit, a Más-t, a Különlegeset.
A praktikumot és esztétikumot egyben.

A tömegtermékeket mellőzve előtérbe került a személyes jelleg, a lelki ráhangolódás. Ma már nem mindegy, hogy mit ajándékozunk egy megismételhetetlen eseményen azoknak, akik fontosak nekünk. Már nem érjük be a korábban megszokott megoldásokkal.

Igazi meglepetést szeretnénk okozni, valódi örömet látni. Hasznos és egyedi tárgyat adni, azután…
… megelégedve hátradőlni: igen, ezt Én adtam, és Ő az Enyémnek örül a legjobban, és örökre emlékezni fog Rám és erre a remek tárgyra, amit Tőlem kapott!

Miért kedveltek a keresztelő ládák?

A visszajelzéseink szerint az utóbbi években sokan éreztek úgy, hogy nálunk megtalálták a megfelelő keresztelő ajándékot. Ez a tárgy egyre népszerűbb.
Névre szóló, személyes, egyedi feliratokkal ellátott, természetes, hasznos és dekoratív játéktároló ládákat egyre többen adnak át.
Ez igazi meglepetés szokott lenni a családban, hiszen ilyen ládát még nem láttak azelőtt. A tökéletes fogadtatás után rendszerint boldogan ajánlanak bennünket tovább az ismerőseiknek.

A keresztelő láda valószínűleg azért is kedvelt ajándék, mert a legtöbb mai elvárásnak megfelel.
Sőt, örök emlékként hosszú távon, a születéstől akár kamaszkorig végigkísérheti az ünnepeltet.

A NÉV a fontos

A ládába festett keresztnévvel nagyon impozáns ajándék épp egy olyan alkalomra, amikor a gyermek neve ennyire előtérbe kerül.

A láda belsejében az alkalomhoz illő idézet szerepelhet, a keresztszülők vagy egyéb családtagok jókívánságaival és nevével, a keresztelő vagy a születés napjának dátumával. Az ajándék nem is tehető ennél személyesebbé.

A keresztnév-felirat további előnye, hogy a gyerkőc később a saját faládája segítségével tanulhatja meg a nevét elolvasni és leírni.

Ó…! Hát ilyen is van?

A legfeltűnőbb előny persze a láda festése. Ez okozza a legnagyobb meglepetést, hiszen ilyen típusú tárggyal korábban a legtöbb ember nem találkozott.

Mivel ezek csak nálunk kaphatóak, és csak az EraDekor-tól rendelhetőek, így aki még nem ismeri a kézműves termékeinket, annak valóban meglepetést jelenthet egy ilyen különleges alkotás.

Keresztelőnél a kisgyermek szüleire is gondolni kell. Fontos, hogy az ajándék nekik is tetsszen, ők is különlegesnek tartsák, hasznos legyen számukra is. Egy festett játéktároló láda a szülőknek praktikus segítség a gyerekszoba rendben tartásához, és egyúttal a lakás dísze is lehet.

A tudatosságról se feledkezzünk meg: a ládák fából készülnek, természetes, vízbázisú, környezet- és gyerekbarát festékkel és lakkal kezeltek.

Végül ezek a ládák maradandó emlékként, hosszú távon hivatottak funkciójukat betölteni. Tartósak, bírják az önfeledt játékot. A több rétegű lakkozás, illetve a vintage ládák esetében a viaszréteg védi a festést.

Lélekhez szól…

Az EraDekor mottója szerint, kézműves portékáink Lélekhez szólnak.

Valljuk, hogy a gyerekkori tárgyaink hatással vannak felnőttkori lényünk érzelmi és lelki világára.
Fontos azon elgondolkodnunk, hogy a gyerekünk milyen tárgyakkal körülvéve nő fel, és hogy ez később vajon hogyan fog hatni a lelki, ill. a személyiségi fejlődésére.

Nem mindegy a tárgyak…

  • alapanyaga (lelketlen műanyag helyett természetes fa);
  • mintája (agresszivitást sugalló átmenetileg divatos helyett együttérzést közvetítő kortalan);
  • felirata (személytelen helyett névre szóló)
  • forrása (veszélyes anyagokkal kezelt helyett tudatosan természetes gyerekbarát)

A festett ládáink ily sok előnyét ismerve, már nem meglepő, miért ennyire kedvelt ajándéktárgy.

Vintage játéktároló láda kislánynak

A mesés mintákkal festett ládák mellett készítünk letisztult antikolt fehér színű, provence-i stílusú békebeli vintage hangulatú ládákat is.

2011-ben volt az első alkalom, hogy megszületett az első vintage ládánk.
Egyre több szülő gondolja úgy, hogy a gyerekszobába nem feltétlenül kell a sok minta, ill. az erős feltűnő színek.

Kislányoknak, keresztelőre és babalátogatóba (sőt, már pocaklakó babáknak is!) visznek tőlünk ilyen szép motívumokkal festett, névre szóló ládákat.

Egy vintage stílusú láda ajándékba jó választás lehet, ha a szülők szeretik a természetet, a natúr dolgokat, a világos letisztultabb pasztell színeket és alapvetően a romantikus tárgyakat.

Ennek az egyszerűbb, elegánsabb ládának további előnye, hogy a mesemintás ládákhoz képest hosszabb távon használhatók, akár felnőtt korukban is. Manufaktúránk egyik alapelve a hosszútávon használható, minőségi alapanyagokból készített „örök darabok” megalkotása.

1. idézet

Mikor megszülettél, ünnep volt az égen.
Megkérték a Jóistent a kisangyalok szépen,
legyen ez a kislány szebb a százszorszépnél,
ragyogjon jósága szebben az ékszernél!

2. idézet

Ha majd az életben válaszúthoz érnél,
a sok közt nem tudnád, hogy melyikre is térjél,
álljon ott egy tündér, lépteid vigyázva,
mutasson ő utat, és találj a boldogságra!

3. idézet

Rózsás utakon vezessen az élet,
Teljesüljön minden szép reményed.
Útjaidra boldogságot hintsen,
Kicsi [Panna] áldjon meg az Isten!

4. idézet

Annyiszor nevess,
ahányszor Rád néznek.
Sok szeretetet és
Boldogságot adjon az élet!

5. idézet

A földön sok ember él, milliárd is megvan.
De az egész világon Belőled csak egy van.
Szeress minket, hisz mi is nagyon szeretünk,
oly jó elmondani, hogy Te vagy nekünk!

6. idézet

Angyal járjon előtted, három angyal,
el ne engedje kezedet!
Nevük is van, lásd ide írom:
Hit, Remény és Szeretet.

7. idézet

Angyalokat kérünk Néked,
Vigyázzanak éberen Téged.
Szeretettel, vidámsággal,
Földi-Égi szép csodákkal
Segítsenek utadon, hogy életed során,
Boldog legyél nagyon-nagyon!

8. idézet

Ha a világ egy nagy láda lenne,
minden szeretetünk nem férne el benne.
De egy jókora darabot raktunk bele ebbe,
így ha a fedelét kinyitod érzed,
a világon a legjobban szeretünk Téged!

9. idézet

Csillagfényes álmaid váljanak valóra,
legyen ünnep lelkednek minden nap és óra.
Kerülje a bánat örökre el házad,
érjen annyi öröm, mit ember csak kívánhat!

SZÍVÜNKET ADJUK NEKED

Rusztikus SzívDuó
ajándék első rendelésedhez

Csipkeszalag, név kezdőbetű, rusztikus koptatott elegancia. Másik oldalán szép vintage minta.

Most ajándékba szerezhetsz 2 darab festett fa szívet EraDekor webáruházban vásárolt kézműves termékeid mellé. Már sámli mellé is jár!

Neked kuponnal 0 Ft, mindenki másnak 4700 Ft