Guberált kincsek – avagy a Láda Dicsérete

 

A békebeli masszív, jellegzetes szagú utazó faládák hangulata a kezdetektől fogva elvarázsol. Lomtalanítás idején több ízben akadtam már egy-egy jókora méretű kincsesládára, és cipeltem haza családom nem kis megrökönyödésére… Egyik alkalommal egy régi stílusú, vélhetőleg a padlásról előkerült felnyitható tárolós padot sikerült megmentenem. Megcsiszoltam, majd lefestettem. Egy ideig az előszobában fogadta a látogatóinkat, mígnem az egyiküknek megtetszett…

kincseslada10 kincseslada_felujitas_elott20 kincseslada_felujitas_elott1 kincseslada_felujitas_elott6


A “guberálás” valóban izgalmas dolog: vajon mire bukkan az ember…? Ami másnak már mit sem ér, az nekem igazi kincs lehet!? Megvan a varázsa. De – mint minden jónak – sajnos ennek is van hátulütője. Akad ugyanis már jópár felújításra váró bútordarab a sufniban… hogy ezekhez mikor fogok hozzájutni…! Idő kellene… hogy legalább elkezdhessem. Ötletem már van, a lelkesedésből sincs hiány. Talán majd jövőre…

Íme két izgalmas kincsesláda, akik a sorukra – és sorsukra – várnak…

 

 

 kincseslada_felujitas_elott6

kincseslada_felujitas_elott2

kincseslada_felujitas_elott7

kincseslada_felujitas_elott4

kincseslada_felujitas_elott3

kincseslada_felujitas_elott8

 

 

Ezt a ládát Berci cicánk már kisajátította magának…
naphosszat tud rajta békésen szunyókálni:

kincseslada_felujitas_elott20

kincseslada_felujitas_elott12

kincseslada_felujitas_elott5

kincseslada_felujitas_elott1

 

 

Felújított kofferláda

Jó pár évvel ezelőtt szereztem egy kofferládát, természetesen lomtalanításból. Ez egyike azon keveseknek, amit már rendbe hoztam. Most a nappalinkban, kanapé melletti asztalként funkcionál.

 

kincseslada9

 kincseslada10

 

 

Az első ládám…

Az első faládámat a férjemtől kaptam Karácsonyra. Ennek már tíz éve. Minden akkor, azzal a ládával kezdődött…

Jó ideig csak nézegettem, kerülgettem, hónapokon át csak elsétáltam mellette, nem tudtam vele mit kezdeni. Gyűjtöttem a bátorságot, és bújtam az inspirációt adó könyveket. Végül nekikezdtem…
Gyermeki lelkületem mindig is a mese és a varázslat felé húzott, ezért a gyerekeket szerettem volna elvarázsolni a fára álmodott mesevilággal. Így az első ládám nem is lehetett volna másmilyen, mint mesemintás. Persze akkor még messze nem volt ennyire kidolgozott és részletgazdag, mint a mostani játéktároló ládák. Akkor még nem tudtam, hogy ez a láda indít el engem egy olyan irányba, amiből egyszer megélhetés és önmegvalósítás lesz. Ez a meseláda indított el azon az úton, amelyen most is járok…

 

A Láda Dicsérete

Pár évvel később írtam egy rövid szösszenetet, A Láda Dicsérete címmel. A minap a kezembe akadt, egy régi szórólapunkon:

 

lada_dicserete

 

A láda egyre népszerűbb…

Az utóbbi években több tucat kincsesládát és játéktárolót festettem. Ez a régi – talán kicsit elfeledett – bútor manapság egyre népszerűbb. Vásárlóinktól kapunk új ötleteket is: van, aki egyéni méretűt keres, vagy ülni kíván a ládára. Az esetek többségében az egyéni elképzeléseket is meg tudjuk valósítani. Így készült a provence-i szíves asztal-ládánk is, melynek tulajdonosa vidéki hangulatú, asztalnak is használható tárolót keresett a kanapéja mellé.

Sokszor nem könnyű beilleszteni a már meglévő bútorok közé egy újat. Gondoljunk csak egy nagyméretű, egyedi mintával festett kincsesláda lakáson belüli elhelyezése. Milyen stílusút válasszunk? Mennyi minta kerüljön rá? Milyen legyen a színe? Mit rakjunk bele? Melyik helyiségbe tegyük?

Szeretnénk ebben segíteni, ezért későbbi cikkeinkben a tároló ládák sokrétű felhasználásához is adunk lakberendezési ötleteket.

 

 videki_otthon_komod1

by Cristie Repasy
chateaudefleurs.blogspot.com

 

 

EraDekor TIPPEK

Több régiségkereskedés is van Vácott. Én egyelőre az egyiket láttam, és nagyon tetszett, jó nagy! Rendszeresen nézem a facebook oldalukat. Most épp van náluk két utazó ládaviaszolt kincsesládák. Gyönyörű darabok, és a képek alapján kitűnő állapotban vannak. De sokféle termékük van, nagy a kínálat. Érdemes megnézni őket!

Elérhetőségeik:
Vf Kft. Antikvitás, Vác, Naszály út 18.
www.facebook.com/vfkft 
http://www.vfkft.hu

 

 videki_otthon_vintage1

timeworninteriors.blogspot.com

 

 

TUDJ MEG TÖBBET

  • Ha érdekelnek a festett ládák, bútorok, és több információra vagy kíváncsi;
  • ha kedveled a romantikus, vidéki hangulatot;
  • ha szeretnél otthonra ilyen provence-i stílusú tárgyakat, akkor…

Ajánljuk figyelmedbe rendelhető festett egyedi tárgyainkat, bútorainkat:

 

De nem csak a szülők, hanem a gyerekek birodalmát is meg lehet álmodni provence-i stílusú, antikolt fehér vagy pasztellszínű gyerekszoba bútorokkal!
Minimális minta, egyszerű, letisztult stílus, szép halvány pasztell színek (halványrózsaszín, türkiz, vaníliasárga,  törtfehér, stb.).
Ilyen stílusban készítünk játéktároló ládákat, bölcsőtegyedi feliratú keresztelői ajándékokat.

Szívesen készítenénk minimális motívumokkal festett, provence-i stílusú gyerekágyat, és hozzá való komplett gyerekszoba bútort (baldachin, komód, szekrény, játéktároló láda, bölcső).
Ha egy igazán szép, békebeli, harmonikus és stílusos gyerekszobát tervezel, vedd fel velünk a kapcsolatot! 

[button size=”large” type=”warning” value=”Megrendelés menete, árak KATT IDE!” href=”http://eradekor.hu/kezmuves-bolt”]