Szerző: Molnár Réka kreatív alkotó

Hogyan készül a festett fa nagy malacpersely?
Az óriás malacperselyünk elkészítéséhez egy több, mint 40 éve készült, malacka formájú faperselyt használtunk sablonnak. Tulajdonképpen a nagy ennek a kicsinek a felnagyított változata. Alapos mérnöki tervezés, vágás, ragasztás, marás, rengeteg csiszolás… végül csak elkészült a művünk. Ma is büszkék vagyunk rá. Hatalmas orra is remekül mutat… Mosolygós, festett kocapofit is kapott. Így készülnek manapság az EraDekor festett fa malacperselyek.

Szerző: Molnár Réka

az EraDekor kreatív alkotója és menedzsere | a Dekoratőr online alkotóműhely vezetője

Műhely werk pillanatok

Íme egy kis betekintés az alkotás folyamatába, így készülnek a malacperselyek. Üdv a műhelyünkben!

A folyamat idő- és gépigényes.
Az első malacperselyeinket 2011-ben egy dekopírfűrésszel, kézi reszelővel, kézifúróval és csiszolóvászonnal készítettük lassú sziszifuszi munkával.

Az évek teltek, a bővülő ügyfélkörnek megfelelő kiszolgálás érdekében az asztalosműhelyünk is átalakult. A fontosabb részmunkafolyamatokat korszerű gépek segítségével végezzük, így a 2011-es állapothoz képest gyorsabb és hatékonyabb a munka. Bár, a kézműves tárgyak készítése továbbra is időigényes, – ez mindig is így lesz – de épp emiatt értékesek ezek a termékek.

Hála a jól felszerelt műhelyünknek és a tudatosan átgondolt értékesítési rendszerünknek, 2024-ben már nem kell hosszasan, akár hónapokig várakozni a perselyek elkészülésére – ez 2011 és 20 között bizony gyakran előfordult.

Történetünk

Ismerd meg az alkotókat

Réka vagyok az EraDekor Manufaktúra társalapítója, kreatív alkotója és menedzsere. Építőmérnök férjemmel Gergővel együtt közösen dolgozzuk ki a malacpersely kollekciók dizájnját és kivitelét.

Gergő 6 éves korában apukájától kapott egy saját készítésű perselyt, ami a mai napig használatban van nálunk. Ez a persely adta az ötletet a kézműves névreszóló malacperselyek gyártásához.

Számítógépes szerkesztéssel, profi mérnöki tervezéssel és gondos kivitelezéssel kezdtünk neki. Célunk kezdettől fogva a masszív és hosszútávon használható, hasznos kézműves tárgyak megalkotása.

2011-ben készült az első, azóta sok hálás visszajelzésből kiderült számunkra, hogy mások is ugyanúgy örömüket lelik a malackáinkban, mint mi a készítésük közben.

Számunkra nagy élmény egy gyerekkori játék inspirálta kreatív közös projekt, ami örömet okoz lélekhez szóló megjelenésével és praktikus használatával kicsiknek és nagyoknak.

Molnár Réka

Társalapító, kreatív alkotó, menedzser | eradekor.hu

[ÚJRA] MALACPERSELY SZÜLETIK

Névreszóló malacpersely örömteli pénzgyűjtésre tanít

Sokáig gyűjtögetsz, aztán hirtelen mégis elköltöd.

Nagy tervek, álmok megvalósulásához olyan persely kell, amibe élvezettel dobálod a csörrenő-koccanó érméket és csak akkor veszed ki a pénzt, miután teljesen megtelt.

Játékos gyűjtögetés kicsiknek és nagyoknak. Ilyen a névreszóló festett fapersely az EraDekor Manufaktúra műhelyéből. Időszakosan, csak regisztrált jelentkezők részére elérhető.

Malacperselyeink csak regisztrált érdeklődők számára elérhetők, időszakosan, limitált készlettel.