Szerző: Molnár Réka kreatív alkotó

Ki EraDekor? Manufaktúránk és ami mögötte van | Alkotó filozófia No.1.
Mert lélekhez szól Szép táj: festmény vagy virágos rét a természetbenSzép virág: szárított rózsacsokor vagy kertben nyíló bokrétaSzép bútor: ajándékba kapott kézműves tárgy vagy újrahasznosított saját alkotás A szép ott van, ahol érzékeled jelenlétét. Létezésének célja, hogy észleld, figyeld, csodáld és általa inspirálódj a benned rejlő szépség kifejezésére. A szép tárgyak így segítenek bennünket az […]

Szerző: Molnár Réka

az EraDekor kreatív alkotója és menedzsere | a Dekoratőr online alkotóműhely vezetője

Mert lélekhez szól

Szép táj: festmény vagy virágos rét a természetben
Szép virág: szárított rózsacsokor vagy kertben nyíló bokréta
Szép bútor: ajándékba kapott kézműves tárgy vagy újrahasznosított saját alkotás

A szép ott van, ahol érzékeled jelenlétét. Létezésének célja, hogy észleld, figyeld, csodáld és általa inspirálódj a benned rejlő szépség kifejezésére. A szép tárgyak így segítenek bennünket az önkifejezésben.

Egy érzelmeket felkavaró alkotási folyamat: önkifejezés.
Egy érzelmeket megidéző lélekhez szóló szép tárgy ajándékozási folyamata is: önkifejezés
.
A lelkedet, a szívedben lakozó megannyi érzelmet, hálás gondolatot ajándékozod oda. Ezt szavak nélkül is érzi az ünnepelt, mert eme érzelmeket harmonikus egységbe foglalják a bájos festett minták és a névreszóló feliratok. Ezért lélekhez szól.

Miért EraDekor?

A FESTETT SÁMLI DICSÉRETE

Így kezdődött minden, már az elején. Igen korán.
Bizony a fotón Era látható, az EraDekor családi vállalkozás alapítója. Anyukám fogja a kis kezekkel, azt a hatalmas sámedlit! A nagyinál játék közben készült a fotó.

A Nagyinál, ahol az a bizonyos fáskamra is állt, ahol megismerte a fa illatát és fa darabkákból készített magának játékbabát. A fa, a sámedli, a tároló ládák és lócák szeretete a korai szép emlékeiből fakad.
Mennyi sámli kell egy háztartásba? Használati tippek itt >>

Miért láda és sámli?

Az egyszerű fa ládák már az első civilizációk óta jelen vannak életünkben. Ezek a bútordarabok évszázadokon át szolgáltak bent a házban ruhásszekrényként, utazáskor kofferként és sok esetben kincsek tárolására is. A sámli használatának szintén hosszú múltja van, és szintén nagyon hasznos bútordarab. Gondold végig, milyen sokszor kellene csak pár centivel magasabbnak lenned, vagy olyan jólesne leülni egy alacsony kis székre ültetés közben; a kisgyerekek pedig – fejlődésük során – maximálisan kihasználják a sámli nyújtotta lehetőségeket: kéz- és fogmosásnál, cipőfelvételnél, WC fellépőnek, rajzolásnál asztal mellé kisszéknek.
Ma kedveljük a hagyományos formát, a népi jelleget, a praktikumot. A régi idők jól bevált használati tárgyai helyet kaphatnak egy modern otthonban is. Személyes kedvenceink mindketten: a sámli és a láda is. Majd’ húsz évvel ezelőtt Era megírta A láda dicsérete című szösszenetet. (Pár évvel később a sámli dicséretét is megírta, ami sajnos azóta elveszett. Ha megleljük a régi anyagaink között, feltesszük ide!)

Miért cicás a bélyegzőnk?

A cicamotívum eredete a kb. 2 évtized alatt hozzánk – udvarunkba, padlásunkra, garázsunkba és pincénkbe – szegődött cicaseregre vezethető vissza. Igen kutyánk is volt, de e tény cseppet sem tántorította el kicsi és nagy macskákat, mivel egyértelműen jelezték, hogy ők bizony nálunk kívánnak letelepedni és hátralévő életük minden fontos eseményét velünk kívánják megosztani – farkaskutya ide avagy oda. Vegyük ezt kvázi megtiszteltetésnek. És született is a sok szirénázva nyávogó utód. A macskanépnek köszönhetően volt részünk számos örömteli és szomorú élményben egyaránt.

A cicák társaságában eltöltött közel 20 év adott igen nyomós okot arra, hogy kedvelt festett motívum kerekedjen belőle, mire eljött a vállalkozásunk indulásának ideje. Az Era által festett első cégér tábla így nézett ki anno 2004 környékén. A táblán látható cicaminta, márkanév és „kézműves termék” felirat ma is ott díszeleg az EraDekor terméket igazoló tanúsítványokon. Ezt minden vásárlónk megkapja a rendelt terméke mellé.

Miért szeretünk mi alkotni?

A kézművességben rejlő erő inspirál, gyógyít, megnyugtat, örömet ad.
A kreatív alkotás lelkünkre és testünkre ható pozitív energiájára egyre nagyobb szükségünk van. Talán még sosem éreztük ennyire kiszámíthatatlannak és kaotikusnak a körülöttünk zajló világot, mint napjainkban. A félelem, a bizonytalanság és a napi kihívások miatt zaklatott lelkünk megnyugvást keres. Időt kér, feltöltést óhajt (mint pl. a lemerülni készülő okostelefon).

Az életed bizonytalan, de keresed a biztonságot.
Vágysz a jóra, a szépre.
Lelked éhezik a kreatív, felemelő önkifejezésre, keresed az új utakat, az élhetőbb lehetőségeket.

Szeretnél békében élni elsősorban önmagaddal és az egyre furcsább külvilággal..

Biztonságos, természetes, megnyugtató, letisztult otthonodban lakni. Lelkedet gyógyítva megélni a jelen örömeit. Kifejezni szeretetedet, átölelni rokonaidat, értékes időt tölteni barátaiddal és beteljesíteni szíved vágyait: megvalósítani, amihez eddig nem volt erőd, kitartásod vagy bátorságod.

Kibontani, megismerni és megélni azt a Valakit, aki benned van és a figyelmedért kiált.

Mi az EraDekor-nál hisszük és tapasztaljuk, hogy a napi rutinunkba tudatosan beépített, kis időszeletnyi béke szigete kimozdíthat bennünket a letargiából. Hisz a kreatív alkotás tudatállapota maga az energia-áramlás, az alkotás folyamata átmossa és átalakíthatja gondolatainkat, lelkünket és ezáltal testi fizikai érzeteinkre is pozitív hatással lehet.

Miért szeretik a kézműves tárgyainkat?

Úgy véljük a titok az, hogy egyedi kézműves termékeink egy egyszeri különleges alkalom pillanatát teszik nagyon örömtelivé, emellett a tárgyaink képesek ezt a fontos pillanatot hosszútávon, akár évtizedeken át magukban hordozni és emlékeztetni. Ebben rejlik erejük: a pillanatot újra és újra átélhetővé teszik a festmények és feliratok által. Az ilyen személyes tartalomhoz masszív, időtálló alapanyag jár, így lesz „örök darab” egy játéktároló láda vagy sámli.

Büszkék vagyunk Visszatérő Vásárlóinkra!
Ők bizonyítják a leghitelesebben a fent leírtak valódiságát. Évekre visszamenőleg újra és újra megkeresnek bennünket, hogy meglepjék a családba újonnan érkező kicsiket vagy ismerősöket is ezen tárgyakkal. Mert ők már tudják, hogy érdemes! Köszönjük a bizalmat! Köszönet albumunkat itt nézheted meg >> (Ennél sokkal-sokkal több lelkes véleményt gyűjöttünk már az elmúlt közel 20 év során, itt csak kisebb válogatást állítottunk össze.)